Οι 5 κορυφαίες Ελληνικές διαφημίσεις: Μέρος Α’

Όταν οι Ελληνικές διαφημίσεις είναι καλές, είναι πραγματικά καλές! Μπορούν να αγγίξουν υψηλά επίπεδα επιτυχίας.

Για το πρώτο μέρος αυτής της σειράς, έχουμε ξεθάψει πέντε κλασικές διαφημίσεις που αξίζουν όλα τα εύσημα!

Ζητούμε συγνώμη που δεν βρήκαμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στη δημιουργία των 5 διαφημίσεων. Αν γνωρίζετε κάτι παρακαλώ ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων, ώστε να μπορέσουμε να προσθέσουμε τα πρακτορεία που έφτιαξαν αυτά τα αριστουργήματα.

1

Νούμερο 1

ΕταιρείαAegean
Όνομα: Έλληνες στο Λονδίνο
Πρακτορείο: Άγνωστο

Μια αληθινά ιδιοφυές διαφήμιση η οποία δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη!

Πολύ δύσκολο να μην χαμογελάσει κάποιος με αυτή τη διαφήμιση στολίδι που προβλήθηκε πριν από 8 χρόνια, προωθώντας το δρομολόγιο της Aegean Airlines στο Λονδίνο.  Αυτό γινόταν δύο φορές την εβδομάδα με το νέο Airbus A321. Μια στερεοτυπική λήψη της ελληνικής μας ιδιοσυγκρασίας και του θερμού μας αίματος, σκηνοθετημένη στο Λονδίνο με έναν οδηγό ταξί, που δεν έχει ιδέα για το τι συμβαίνει!

2

Νούμερο 2

Εταιρεία: WIND Hellas
Όνομα: Πίου
Πρακτορείο: Άγνωστο

Η πρώτη από μια σειρά διαφημίσεων με τον «Πίου» για την Wind Hellas, δεν είναι παρά ξεκαρδιστική! Ο «Πρόεδρος» μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, ένας τυπικός ξερόλας χαρακτήρας, κάνει τη μεγάλη μεταγγραφή και φέρνει τον περίφημο «Πίου», το γρήγορο πιστόλι στη χώρα! Το νέο της μεταγγραφής του στην ομάδα εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά, χάρη στο νέο δίκτυο 3G δίκτυο που έφερε η WIND Hellas με σύνθημα:

Στο νέο 3G δίκτυο της Wind, τρέχουν όλα – ακόμα και όταν δεν τρέχει τίποτα!

3

Νούμερο 3

Εταιρεία: Nova
Όνομα: Put the cot down … slowly.
Πρακτορείο: JWT Spot

Αυτό το διαφημιστικό έχει γράψει ιστορία, και σίγουρα αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα που προβλήθηκαν στην τηλερόραση το 2006. Η φράση «put the cot down … slowly» είχε γίνει σύνθημα, και θέμα τόσων πολλών σκηνών σάτιρας, μεταξύ των Ελλήνων, με την κλασική φράση να προέρχεται από τον αστυνομικό, ο οποίος ζητά από τον ληστή κοτόπουλου να κάνει ακριβώς αυτό που λέει η φράση!

Τα Βραβεία Κοινού-Ermis Awards, είχαν τιμήσει αυτό το κλασικό κομμάτι με το βραβείο “Καλύτερη Διαφήμιση”, στην 25ετή γιορτή τους (1989-2013), που παράγεται από το JWT Spot, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λάνθιμου.

4

Νούμερο 4

Εταιρεία: Vodafone Greece
Όνομα: Κίτσος & Tασούλα
Πρακτορείο: JWT Spot

Μετά από τον “Ομορφάντρα”, η νέα κορυφαία διαφήμιση στην Ελληνική τηλεόραση είναι γεγονός! Ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός, που στην διαφήμιση ονομάζεται “Κίτσος” και η “Τασούλα”, είναι ένα ερωτευμένο ζευγάρι που ζει σε ένα χωριό της επαρχίας. Οι κορυφαίες στιγμές της διαφήμισης, είναι ο χορός του Κίτσου, όταν τραγουδάει το άσμα “Στην καρδιά μου βάζω αμπάρες”, το τραγούδι που ερμηνεύει ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Σαράντης Σαλέας, όπως και η ατάκα της Τασούλας που τον χαρακτηρίζει “You are a check machine”…!

5

Νούμερο 5

Εταιρεία: Nova Greece
Όνομα: ΣΑΒΒΑΣ
Πρακτορείο: Wunderman Thompson Athens

Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι ο ελληνικός κόσμος ζούσε στον έβδομο ουρανό, πίσω στο 2004! Επιτυχημένοι Ολυμπιακοί Αγώνες, η δόξα της Eurovision.. και φυσικά, ποιος μπορεί να ξεχάσει το θριαμβευτικό Euro 2004!

Και τότε δημιουργήθηκε αυτό η διαφήμιση στολίδι, που μας έκανε να γελάμε για μέρες. Ένα απλό, αλλά τόσο σχετικό σημείο! Τόσοι πολλοί αποκλεισμένοι Έλληνες, που ταξίδεψαν στην Πορτογαλία με εισιτήριο απλής μετάβασης, οι οποίοι ήταν σχεδόν αδύνατο να βρουν έναν τρόπο επιστροφής στην Ελλάδα. Η επιτυχία της Εθνικής Ελλάδος γιγαντώθηκε ακόμη περισσότερο με αυτή τη διαφήμιση της NOVA.

5.0/5.0 Article rating
17 Reviews
Did you like this article?
  1. Wow!
  2. Mmm
  3. Hmm
  4. Meh
  5. Pff