Οι 5 (+1) κορυφαίες Ελληνικές διαφημίσεις: Μέρος Β’

Όταν οι Έλληνες κάνουν διαφημίσεις, οι διαφημίσεις τους μπορούν να αγγίξουν την τελειότητα!

 

Για το δεύτερο μέρος αυτής της σειράς, έχουμε ψάξει ακόμη πιο βαθιά, έτσι ώστε να βρούμε τις πιο εντυπωσιακές Ελληνικές διαφημίσεις… όλων των εποχών!

Αν είστε τόσο μεγάλοι λάτρεις των διαφημίσεων όσο και εμείς, και δεν έχετε δει το Πρώτο Μέρος αυτής της σειράς, τότε σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να το διαβάσετε και δεν θα το μετανιώσετε!

Δείτε παρακάτω ακόμη 5 κορυφαίες διαφημίσεις που μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό από την εξυπνάδα και το χιούμορ που μας προκάλεσαν – Διαβάστε μέχρι το τέλος για μία διαφήμιση… BONUS!

1

Νούμερο 1

Εταιρία: NOVA TV
Όνομα: Πουλ όβερ δε γαϊδάρ
Πρακτορείο: JWT Spot

Αυτή είναι η συνέχεια της περίφημης διαφήμισης ‘Πουτ δε κοτ ντάουν’. Ο σκηνοθέτης της διαφήμισης αυτής είναι ο βραβευμένος Γιώργος Λάνθιμος, ο οποίος στο παρελθόν είχε προταθεί για βραβεία Όσκαρ!

2

Νούμερο 2

Εταιρία: Aegean
Όνομα: Κρασί
Πρακτορείο: Άγνωστο

Μπορείς να είσαι όποιος θέλεις όταν πετάς και πας ταξίδι. Αυτό τουλάχιστον μας δείχνει ο ηθοποιός στην διαφήμιση που υποκρίνεται τον αριστοκράτη, ενώ στην πραγματικότητα έχει αγοράσει το εισιτήριο του πάμφθηνα.

3

Νούμερο 3

Εταιρία: F2G
Όνομα: Ληστεία
Πρακτορείο: WIND Hellas

Αν θα κάνεις μία ληστεία, η κοινή λογική λέει πως πρέπει να την οργανώσεις σωστά! Το σωστό είναι ο ληστής να είναι πάνω και ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι κάτω.  Έστω και αν όλοι έχουμε κοινά χαρακτηριστικά με ένα ληστή, όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να μείνουν κάτω – όπως και η F2G παρέχει δωρεάν χρόνο ομιλίας στους πελάτες όλων των παροχών, ανεξαιρέτως.  

4

Νούμερο 4

Εταιρία: Germanos
Όνομα: Μπάμιες
Πρακτορείο: Ogilvy Greece

Η Ogilvy Greece, με ευκαιρία τη δυνατότητα που προσφέρει ο Γερμανός να επιστρέψεις μια κλειστή, αχρησιμοποίητη συσκευή, χωρίς να χάσεις τα λεφτά σου, δημιούργησε αυτή τη διαφήμιση. Σε αυτή τη διαφήμιση ο άντρας επιστρέφει τη γυναίκα του στη μητέρα της, επειδή μαγείρεψε μπάμιες για δεύτερη, συνεχόμενη μέρα. Αν και αρκετοί την βρήκαν χιουμοριστική, υπήρχε και ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που την βρήκε υποτιμητική προς τις γυναίκες. Εννοείται ότι μία τέτοια διαφήμιση δεν θα μπορούσε να προβληθεί σήμερα αφού τέτοιου είδους ‘αστεία’ δε είναι κατάλληλα.   

5

Νούμερο 5

Εταιρία: Cosmote
Όνομα: Σήμα Καμπάνα
Πρακτορείο: Ogilvy Greece

Έχεις σήμα; Σήμα ΚΑΜΠΑΝΑ! Η πολυβραβευμένη με Gold Effie Award, Ermis Award, με ψηφοφορία του κοινού ως η «Αγαπημένη Διαφήμιση της χρονιάς», καθώς και άλλα βραβεία, έχει μείνει στην μνήμη μας, έστω κι αν έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια από την προβολή της. Έχουν γίνει δεκάδες parody videos της γνωστής διαφήμισης – από βιντεάκια με παρέες και φαντάρους, μέχρι και σε τηλεοπτική σειρά! 

6

Νούμερο 6 – Bonus

Εταιρία: Cosmote
Όνομα: Σήμα Καμπάνα
Πρακτορείο: Ogilvy Greece

Η Cosmote δεν έχασε ευκαιρία, έκανε μια παραλλαγή της πολυαγαπημένης διαφήμισης που λάτρεψε το κοινό και άφησε εποχή. Συνέχισε με τους φαντάρους της προηγούμενης διαφήμισης, αλλά σε ένα καλοκαιρινό edition όπου απολύονται, πηγαίνουν στις παραλίες, και εννοείται συνεχίζουν να έχουν σήμα καμπάνα.

 

Ποια διαφήμιση είναι η αγαπημένη σας; Μήπως αφήσαμε κάποια που σας αρέσει; Πείτε μας σχόλια!

5.0/5.0 Article rating
28 Reviews
Did you like this article?
  1. Wow!
  2. Mmm
  3. Hmm
  4. Meh
  5. Pff